Кога падат космите след лазерна епилация

Отговаряме на един от най-често задаваните въпроси

След сесията лазерна епилация ще забележиш, че космите ти постепенно опадат през следващите дни. Много хора очакват, че всички косъмчета ще паднат в същия ден или на следващата сутрин. Това обаче не е така. Ето какво се случва.

Непосредствено след приключване на твоята сесия лазерна епилация кожата ти може да е чувствителна. Усещането е подобно на слънчево изгаряне. Охлаждащ гел с алое вера, или друг хидратиращ продукт, вероятно ще ти бъде приложен още в центъра. Следвай съвета на специалистите, дали и какви продукти да прилагаш у дома в идните дни. Ако кожата е открита, задължително прилагай и слънцезащита.

Лазерният лъч се насочва към фоликулите на косъма и унищожава тези от тях, които са в анагенната (активна) фаза на цикъла на растеж. Около 15% от косъмчетата са активни едновременно, което значи, че всяка сесия ще унищожава близък до този процент фоликули. Само тези косъмчета ще паднат в идните 5-14 дни след сесията, но пък завинаги. Те бавно ще опадат сами, без допълнителна намеса. Не е необходимо, дори е противопоказно, да ги скубеш или бръснеш.

При следващата сесия лазерът ще унищожи още 15% от космите в активната фаза на растеж, а при третата – още 15. И така докато всички бъдат унищожени. Затова стандартните пакети на сесиите са между 6 и 8. 

Времето между сесиите е около 6 седмици, за да се синхронизират с цикъла на растеж на косъмчетата. Не пропускай часовете, насрочени от специалистите в клиниката, защото ще удължиш и оскъпиш процеса. Добрата новина е, че съвременните лазерни технологии позволяват провеждане на сесии по всяко време на годината, така че дори през слънчевите летни месеци можеш да се лишиш от още 15-30 процент нежелано окосмяване.

Финалната сметка е такава: 6 процедури през 6 седмици са около 8 месеца, а 8 процедури, около 11 месеца.

Какво да правиш между сесиите:

  • Не се бръсни и не се скуби на току-що обработената област. Косъмчетата ще паднат сами, имай търпение
  • Хидратирай кожата, за да бъде еластична и здрава. Попитай в център за лазерна епилация Satori за допълнителни препоръки за грижа за кожата. Винаги използвай и крем за слънцезащита на всяка открита кожа.
  • Ако искаш да ускориш процеса на падане на косъмчетата, можеш да ексфолираш, но използвай щадящи продукти, или кърпа, за да избегнеш допълнелно дразнене на кожата.
  • Добре е да носиш памучни и широки дрехи, защото кожата ти може да е чувствителна.

След последната сесия?

  • Вероятно ще се налага да посещаваш центъра за лазерна процедура един-два пъти годишно за поддържане на резултата. Както ще разбереш, процедурата рядко отнема повече от 20 мин., така че е далеч по-приемлив ангажимент от ежедневното обезкосмяване, нали 😉
Харесвам
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди (5 votes, average: 4,40 out of 5)
Loading...

SATORI ПРЕПОРЪЧВА ДА ПРОЧЕТЕШ

Здравейте,
изберете как да се свържете с нас