Пълно ръководство за лазерна епилация на триъгълника

Обичаш да изкарваш лятото си на плажа и ежедневното бръснене на бикини линията ти идва в повече?

Имаш по-добра опция…

Лазерна епилация!

Няма две мнения по въпроса, че това е доказано най-ефективният начин за премахване на нежеланото окосмяване завинаги. Ако искаш да се сбогуваш с космите, продължавай да четеш.

Какво представляват бразилската и бикини епилацията?

Това са два вида “прическа” на нежеланото окосмяване в зоната на интимната област.

Те се различават леко, но осезаемо:

  • При епилиране на бикини зоната се отстраняват косъмчетата около бикините – отстрани към бедрата, а понякога и в горната част.
  • Бразилската епилация премахва ВСИЧКИ твои косми в зона интим или така наречените срамни косми.

Премахването на космите на интимните части е безопасен и ефективен начин и в двата случая. Това е мнението на наши клиентки, които избират да изглеждат и да се чувстват свободна по време на цялата си ваканция, и не само…

Независимо коя е твоята “прическа”, премахването на окосмяването с лазер ще ти осигури дълготрайни резултати.

Нашите пациентки споделят мнение, че бръсненето, кола маската и епилаторът остават в миналото. Може да се наложат няколко допълнителни процедури 1-2 пъти годишно, след основния курс – за да запазиш постигнатия резултат.

За всеки човек, който използва този метод, е нужна поддръжка за освежаване на резултата. Тя е необходима веднъж на 6 до 18 месеца. Лазерът на триъгълника е чудесен начин да решиш проблема и с врасналите косми, които са често срещани в тази част на тялото.

Какво включва лазерната епилация пълен интим?

И бикини, и бразилското обезкосмяване могат да бъдат извършени с лазерни апарати. Технологията изпраща светлинен импулс към фоликула на косъмчето, за да унищожи корена му.

Всеки косъм расте с различна скорост и е в една от трите фази на растеж.

Лазерът е ефективен само, когато те са в активен растеж. Обикновено около 20% от косъмчетата са в него в момента, което означава, че ще са ти необходими от 6 до 8 сесии, за да си гарантираш пълно премахване на всяко косъмче. Терапиите се провеждат в период между 4 и 8 седмици – по препоръка на специалист.

Днешните апарати като Alma Laser – Soprano Titanium са ефективно решение за хора с всякакъв тип кожа, но принципно най-добри резултати получават  тези със светла кожа и тъмни косъмчета. Това е мнението на специалистите. Причината е, че лазерът се насочва към пигмента в косъма и ако този на кожата е сходен, може да го “обърка” и да поеме част от енергията.

Боли ли?

Най-голямото предимство на този тип процедура е, че не е особено дискомфортна. Повечето пациенти изпитват само леко парене. Често го описват като щракване с ластик върху кожата.

Преди процедурата операторът ще използва гел за охлаждане, за да успокои кожата ти и да намали дискомфорта.

Как да се подготвим за лазерна процедура в бикини зоната

Започни с консултация със специалист. Можеш да направиш безплатно това в Satori, след запазване на час на 0882 900 999.

По време на консултацията, специалистите ще направят оценка колко терапии ще са ти необходими и ще ти кажат мнението си. Те ще ти обяснят и как работи лазерът, какво трябва да правиш преди и след процедурата. Можеш да зададеш и всичките си въпроси.

За да сведеш до минимум страничните ефекти и да се насладиш на най-добри резултати, е важно да следваш насоките на специалистите в студиото.

Около 6 седмици преди сесията ще трябва да спреш скубането и кола маската, тъй като косменият фоликул трябва да е непокътнат, за да има ефект лазерът. Добре е да не ходиш на плаж и солариум 3 дни преди и 3 дни след процедурата (но за всеки случай попитай каква е технологията, която използват в студиото. Със сигурност е ОК с апарата Soprano Titanium).

В дните, предхождащи терапията, ще трябва да избягваш някои лекарства, като разредители на кръвта и болкоуспокояващи. Обръсни зоната в рамките на 12- 24 часа преди лазерната сесия.

Колкото по-дълги са косъмчетата, толкова повече енергия от лазерния лъч ще “поемат”, а тя трябва да се фокусира към корена им.

Какво да очакваш след процедурата

Всяко тяло реагира по различен начин. При някои хора има леки странични ефекти, които обичайно отшумяват в рамките на няколко часа след сесията.

Обикновено кожата се подува или зачервява през първите няколко часа след процедурата. Хидратиращ продукт с алое вера обичайно е всичко, от което се нуждаеш, за да успокоиш кожата си.

Някои пациенти споделят мнението си, че усещат лек сърбеж в първите часове. Алое вера може да помогне и за това.

Що се отнася до резултатите, при всеки е различно.

За модерния апарат Soprano Titanium са нужни eдва 14 дни, за да окапят косъмчетата и тогава настъпва търсеният ефект – чиста и гладка кожа.

Грижа за кожата след бикини и бразилска лазерна епилация

За да сведеш до минимум страничните ефекти, трябва да следваш препоръките на специалистите в студиото. Ако не се грижиш правилно за кожата си, можеш да получиш кожни раздразнения.

Първо и най-важно е да избягваш излагането на слънце и солариум 3 дни преди и след процедурата. Направи плана за морето съвсем спокойно.

Всеобщото мнение казва, че в дните след процедурата е добре да носиш широки дрехи.

Избягвай басейни, горещи вани, парни бани и сауна, за да ограничиш вероятността да изложиш чувствителната след сесията кожа на бактерии.

И питай в студиото за всичко, което те притеснява.

Готова ли си за обезкосмяване на зона интим? 

Ето как да започнеш процеса и да получиш възможно най-добри резултати:

  • Насрочи консултация с лицензиран лазерен специалист.
  • Следвай препоръките за подготовка за първата си сесия.
  • Придържай се към съветите на специалистите за грижа за кожата след лазерно епилиране. Така ще сведеш до минимум страничните ефекти и ще се насладиш на най-добри резултати.

Имаш въпроси? Обади ни се на 0882 900 999.

 

Харесвам
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди (No Ratings Yet)
Loading...

SATORI ПРЕПОРЪЧВА ДА ПРОЧЕТЕШ

Здравейте,
изберете как да се свържете с нас