7 мита за лазерната епилация

Изтощаващо бръснене, кола маска, епилация и депилация, чести кожни раздразнения – обриви, сухота, порязвания. Замисли се и колко много часове от живота си губиш в досадно обезкосмяване пак и пак и пак. Безкрайна досада и постоянен ангажимент.

Страхотният ефект от лазерната епилация от друга страна е известен на всички и все пак интернет е пълен с митове и заблуди, които спират мнозина от тази стъпка, която може да промени живота. Нека ги развенчаем.

Мит # 1: Веднъж завинаги

Истината е, че лазерната епилация не е еднократен акт, който да ти гарантира доживотна гладкост. Фактори като гените ти, цвета, дебелината, вида, гъстотата на космите, както и типа на използвания лазер, са променливите, които трябва да се вземат под внимание. Много хора забелязват голямо редуциране на растежа на космите след едва няколко сесии, докато други, по-често мъжете, се нуждаят от повече процедури. 

Имай реалистични очаквания – лазерната епилация е перманентно решение за около 80-90 % от окосмяването. Процентът е индивидуален, но зависи много и от технологията на използвания апарат. Лазерът Alma Soprano Titanium е последно поколение и комбинира три различни дължини на вълна, което означава по-удовлетворяващи и трайни резултати.

Все пак, дори и с най-модерния апарат, специалистите препоръчват 1-2 пъти годишно да се правят поддържащи процедури, за да спреш и малкото останали фоликули от производството на досадни косъмчета.

Мит # 2: Супер скъпо е

Ако изчислиш колко средства (и време!) отделяш за конвенционално обезкосмяване – самобръсначки, кремове, кола маска, епилатор… лазерната епилация всъщност е доста по-рентабилна инвестиция. Цената зависи от областта, на която ще се приложи, както и от пола – все пак обикновено мъжете са по-окосмени от дамите (за щастие…). Колкото по-голяма е площта, толкова по-висока е цената и очаквано дамско лице ще е по-евтино от мъжки гръб. 

Съветваме те и да закупиш пакет процедури (3 или 6 посещения са стандарт и са с отстъпка), както и да следиш страницата с промоциите на сайта на Satori. 

Мит # 3: Болезнено е

Избирай добре апарата! Технологията на лазерната епилация представлява увреждане на космения фоликул с топъл лъч. При по-нисък клас лазер, остаряла технология и амортизиран апарат, наистина е възможно да изпитваш болка и дискомфорт, особено на по-нежната кожа, като сгъвки на ръцете и краката, части от лицето, шията, деколтето, мишниците и т.н. Лазерът Alma Soprano Titanium обаче е Game Changer. Сертифициран е от Американската агенция за контрол на храните и лекарствата (FDA), което е гаранция за безопасност – с него няма болка и други нежелани ефекти. Само трайно гладка кожа.

Мит # 4: Само за жени е

Въпреки че всички реклами са със снимки на гладки женски крака, дамите нямат ексклузивно право само те да премахват нежелано окосмяване по лицето, мишниците и в интимната зона. Всъщност доста господа се спасяват от окосмяването на неподходящи места. Кой харесва косми по врата, в ушите или на гърба все пак? Все повече мъже си спестяват ежедневното оформяне на брадата (или дори я премахват напълно), например. Мишници, интим, ръце, корем, дори крака – 2021-ва е, всеки има право да живее без самобръсначки.

Мит # 5: Не е безопасно

Когато процедурата се извършва от експерт, който използва одобрена от FDA система, няма за какво да се притеснявате. Всъщност лазерът се насочва само към космения фоликул и околните тъкани остават невредими. Все пак, както споменахме вече, при неподходяща техника в неопитни ръце, винаги има риск от нежелани реакции, сред които са изгаряне и дори промяна в пигментацията на кожата. За да сте спокойни, препоръчително е да сте убедени, че специалистът е квалифициран, а оборудването е на високо технологично ниво. 

В допълнение, хигиената в студиото също трябва да бъде висока. Ако видите прекалено ниска цена в реклама, разгледайте снимки на мястото, за да не се озовете в нехигиенично мазе. Дезинфекцията е важна не само в контекста на мерките в  условията на пандемия. Апаратите докосват различни хора и изрядното почистване на всички накрайници трябва да бъде ваше задължително изискване.

Мит # 6: Не премахва руси косъмчета

Наистина приложението при червени и руси косъмчета е по-трудно, защото лазерът се насочва към пигмента. За щастие съвременните висококачествени системи за лазерна епилация са достатъчно развити, за да успеят да уловят дори тези светли пигменти. 

Уви, за белите косъмчета лазерът не е решение, защото там пигмент изцяло липсва. 

Мит # 7: Тенът е проблем

Това беше вярно преди няколко десетилетия. За жалост, у нас все още в доста студиа се ползва морално остаряла технология. Съвременните лазерните апарати работят успешно на всеки тон на кожата, което означава, че тенът ти не е повод за да пропуснеш сесия. Не забравяй, че стриктното спазване на графика за епилация, препоръчан от специалиста в студиото, е ключово за резултатите, които ще получиш. И не, това не означава да отложиш морето, а просто да се довериш на студио с модерна апаратура. Все пак винаги използвай слънцезащита – със или без лазерна епилация. 

За финал – всеки квалифициран специалист може да отговори на всичките ти въпроси и дори да направи приблизителна оценка на необходимия брой сесии за твоя случаи и какъв резултат можеш да очакваш.

Лазерната епилация може да промени живота ти. Представяш ли си никога повече да не се притесняваш, дали си взела самобръсначка в багажа за морето и ще имаш ли време да си обръснеш краката преди среща? 

Без някои неща е по-добре и нежеланите косми категорично са сред тях 😉

Харесвам
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

SATORI ПРЕПОРЪЧВА ДА ПРОЧЕТЕШ

Здравейте,
изберете как да се свържете с нас