Антицелулитни процедури

Целулитът е естетичен проблем, при който кожата е видимо неравна и покрита със своеобразни подутини и вдлъбнатини. Виновниците за целулита са структурни изменения в мастните клетки и съединителната тъкан, намираща се под повърхността на кожата. Мастните клетки се уголемяват и избутват тъканите над тях. Най-често се появява по бедрата и седалището, както и по ръцете, паласките и коремната област. Дължи се на мастните натрупвания под кожата, които притискат съединителната тъкан и нарушават гладкия ѝ вид. Най-характерно за този проблем е, че се маха изключително трудно и се задълбочава бързо, ако не се вземат мерки. 90 % от жените в световен мащаб страдат от този естетичен проблем, който влияе силно на самочувствието им.

Съществуват различни техники и апаратни антицелулитни процедури, които помагат и успешно намаляват целулита, като подобряват състоянието и визията на кожата. Но преди да поговорим подробно за видовете апаратни процедури и тяхната специфика, нека разгледаме видовете и степените на целулита и причините за появата му.

Има 3 основни вида целулит и всеки от тях може да се прояви в различна степен (от 1-ва до 4-та) :

Мек

Известен също като отпуснат целулит, мекият целулит се свързва с отпусната кожа и често се среща в областите на тялото, където се натрупват мазнини, като ръцете, корема, бедрата, задните части и краката.

Причините за появата му са напълняване и липса на двигателна активност.

Твърд

Този вид целулит се среща и при активно спортуващи дами и правилен хранителен режим. Има много дами със стегнато и добре оформено тяло при които все пак се забелязват характерните вдлъбнатини.

Едематозен

Едематозният тип целулит се дължи най-вече на лошо кръвообращение и задържане на течности.

Степента на целулита зависи от нивото на задълбоченост на проблема.

Първа степен

При първа степен на целулит са налице предимно циркулаторни нарушения, свързани със забавяне на кръвообращението, лимфотока и натрупване на течност в подкожната тъкан. Външно кожата няма видими изменения, но при хващане на кожна гънка се наблюдава неравен релеф и трапчинки. Този стадий е най-благоприятен за предприемане на мерки за предотвратяване на по-нататъшното развитие на целулит.

Втора степен

При втора степен на целулит застойните процеси и оттокът в кожата се задълбочават, а с тях и натоварването върху венозната и лимфната система. Мастната тъкан се уплътнява, а по кожата започват да се образуват неравности. Неравностите и хлътванията по проблемните зони стават значително видими при стягане на мускулите или в изправено положение на тялото.

Трета степен

При трета степен на целулит мастните натрупвания и отокът в тъканите притискат капилярите и предизвикват нарушения в кръвооросяването на кожата. Започват процеси свързани с разрастване на съединителна тъкан, които капсулират струпванията от мастни клетки, образувайки малки възелчета. Кожата изглежда неравна, бледа, често се получават кръвоизливи и синини, които изчезват бавно. След този стадий премахването на целулита става изключително трудно.

Четвърта степен

При четвърта степен на целулит се задълбочават процесите от третата степен, а образуването на съединителна тъкан продължава. Малките възелчета се обединяват в отделни плътни участъци. Кожата в засегнатите зони е бледа, хладна, с нездрав вид. Целулитът е силно изразен по всички засегнати части от тялото, а при захващането на кожата той е твърд и уплътнен. При притискането му често се усеща болезненост.

Кои са причините за появата на целулит?

Има няколко основни причини за появата на ‘’портокаловата кожа’’, свързани с генетична наследственост и начин на живот, и те са:

  • Генетична предразположеност

Факт е, че при мъжете този проблем почти не се среща, докато засяга 90% от жените. Най-голямата предпоставка за това е генетичната предразположеност. Ако дамите в семейството ви имат целулит е много вероятно в даден момент и при вас да се появи.

  • Хормони

Промените в мастните клетки се случват поради някои протичащи хормонални процеси в тялото. Хормоните, свързани с образуването на мастна тъкан и естроген, имат роля при образуването на целулита.

  • Недостатъчен прием на вода

Препоръчително е жените да пият поне 1,5-2 литра вода всеки ден. Правилната хидратация на тялото е важна за кожата като цяло. Когато сме дехидратирани, целулитът и всички несъвършенства по кожата се влошават и личат повече. Редовният прием на достатъчно количество вода ежедневно  може да помогне за минимизиране на целулита чрез намаляване на токсините, които допринасят за целулита. Опитайте се да премахнете или значително да намалите количеството токсини чрез достатъчен прием на вода, диета и спорт.

  • Начин на живот и здравословно хранене

Заседналият начин на живот и липсата на достатъчно движение водят до лошо кръвообращение, което е сериозна предпоставка за появата на целулит. Ако нямате достатъчно свободно време за тренировки във фитнеса, то поне се опитвайте да си осигурите 30 минутни разходки ежедневно.

Липсата на движение в комбинация с нездравословното хранене задълбочава проблема, тъй като не успяваме да изразходим натрупаните калории, които приемаме и организмът ги превръща в мазнини.

Как да преборим целулита?

Спазвате всичко от горепосоченото, омръзнало ви е от антицелулитни масажи, които са много болезнени и имат минимален ефект и то само докато се правят, пробвали сте всякакви козметични кремове и всичко без резултат? Тук на помощ идват апаратните антицелулитни процедури, които са мощен съюзник в борбата с целулита и излишните мастни натрупвания.

С напредване на технологиите целулитът може да бъде премахнат по неинвазивен начин, без болка и възстановителен период, които са налице при хирургичните процедури (липосукция).

Процедурите против целулит са много и различни по вид и технология. Едни от най-ефективните използват радиочестотна енергия, акустични вълни, ултразвук, лазер и вакуум за загряване на кожата, стимулиране на производството на колаген и намаляване на целулита. В зависимост от конкретното състояние, намаляването на целулита на базата на енергия помага за редуциране на мазнините и отпускане на фиброзните прегради за постигане на по-гладка и равномерна текстура на кожата.

Радиочестотната енергия повлиява всички типове на целулита и подобрява еластичността на кожата, като спомага за изхвърлянето на метаболитните отпадъци.

Ултразвукът е високочестотен звук, който приложен върху кожата, разрушава мембраните на мастните клетки, което води до освобождаване на натрупаната мазнина в интерстициалната течност около мастната клетка, след това тази мазнина се изхвърля по естествен път чрез метаболизма.

Вакуумът спомага за добър дренаж и извеждането на задържаните излишни течности в организма като е приложим самостоятелно само при първа степен целулит, така наречения воден целулит.

Лазерната терапия отпуска фиброзните прегради, които придават характерния вид на целулита.

Различните процедури имат различна продължителност и изискват различен брой повторения. Степента на проблема също е определяща за правилното третиране. Правилната терапия трябва да съответства на нуждите и особеностите на тялото. Някои от процедурите предизвикват по-високо ниво на дискомфорт от други.

Ето и някои апарати, които са безопасни и одобрени от FDA:

  • ThermiSmooth Body (радиочестотна енергия)
  • Venus Legacy
  • VelaShape (радиочестота и инфрачервена светлина)
  • Alma PrimeX (напречно-вълнов ултразвук и униполярна радиочестотна енергия)

Най-модерните, последно поколение бодишейпинг апарати, съчетават две или три терапевтични технологии за цялостен ефект.

Alma PrimeX е създаден според последните проучвания за ефективната комбинация на радиочестотна енергия и ултразвук. И двете технологии са приложими и ефективни при всички типове целулит и степени на състоянието.

Протоколът на работа включва обработка на зоната първо с ултразвуковия апликатор, който селективно таргетира мастната тъкан, което води до намаляване на големината на мастната клетка, а във втората фаза на процедурата се прилага радиочестотната енергия, която ефективно загрява кожата за стимулиране на производство на нов колаген и еластин. Комплексното действие на двата апликатора контурират тялото, премахват или намаляват целулита, както и обиколката, като кожата е видимо по-гладка и еластична. Усещането е напълно комфортно загряване, безболезнено и няма възстановителен период след процедурата. Необходимият брой процедури зависи от индивидуалностите на организма.

Апаратните процедури в съчетание с правилно хранене, ежедневен прием на достатъчно количество вода и двигателна активност гарантират оптимален ефект, който се разгръща дори до 3 месеца след последната процедура.

Харесвам
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди (No Ratings Yet)
Loading...

SATORI ПРЕПОРЪЧВА ДА ПРОЧЕТЕШ

Здравейте,
изберете как да се свържете с нас