SHR епилация

SHR епилацията е технология за супер обезкосмяване (Super Hair Removal), която е революционен нов метод за трайно обезкосмяване, който практически е безболезнен и безопасен.

В сравнение с други леко остарели лазерни и IPL методи, SHR осигурява по-бързи, по-безопасни и безболезнени процедури за намаляване на нежеланото окосмяване. Тази технология се смята за най-доброта техника за премахване на окосмяването до момента според няколко независими проучвания, сравняващи съществуващите технологии. Ето защо:

Подходяща е за всички фототипове кожа и цвят на косъмчетата и се прилага целогодишно!

Уникалната SHR лазерна технология е ефективна както при тъмни, така и при светли косъмчета и е достатъчно щадяща към епидермиса, което позволява третиране от 1-ви до 6-ти фототип кожа. Процедурите могат да се правят през цялата година, защото работи безопасно и върху кожа с тен.

За най-добри резултати се препоръчва основен курс от 6 до 10 процедури в зависимост от зоната, която се третира, на интервали от четири до осем седмици. Процедурите, извършени в тези интервали, ще гарантират, че ще се третира окосмяването в точното време на естествения цикъл на повторно израстване. Към края на процеса интервалът между процедурите за намаляване на космите може да се удължи до 8-12 седмици, тъй като циклите на повторно израстване се забавят. Избягвайте излагане на слънце и солариум 5 дни преди и след процедурата.

Защо са необходими от 6 до 10 процедури?

Растежът на косъмчетата протича в 3 етапа: анаген (активен растеж на косъма), катаген (регресия) и телоген (покой, без растеж). SHR епилацията засяга само фазата на анаген (активно растящите косъмчета). Следователно приблизително петнадесет до двадесет и пет процента от космите в третираната зона се отстраняват с всяко третиране. Поради това са необходими няколко процедури, за да бъде третираната зона „без косми“. Успешен резултат е, когато 80-90% от космите са елиминирани.

Някои хора, поради техния генетичен състав и хормонален здравен статус,  може да не реагират на лазерната епилация, както се очаква. Тези случаи изискват различен подход и евентуално повече процедури.

Безопасно ли е?

SHR лазерната епилация е осигурила безопасно и ефективно трайно премахване на нежеланото окосмяване на милиони хора по света. Тъй като SHR използва IN-MOTION режим на работа и настройки за ниска единична енергия, натрупваща се до достатъчно ниво на загряване на космения фоликул, за да го унищожи, е в състояние да осигури ниво на безопасност, за разлика от всяка друга процедура за лазерна епилация.

Боли ли?

SHR технологията сканира зоната на третиране – постепенно нагрява кожата с повтарящи се импулси с ниска мощност, докато космения фоликул бъде унищожен, което води до забавяне на растежа на косъмчетата и пълно елиминиране на космения фоликул.

Постепенното разпределение на топлината на SHR означава, че процедурите са напълно комфортни, недразнещи и практически безболезнени, което го прави идеален дори за чувствителни типове кожа.

Ще пораснат ли косъмчетата отново?

Косъмчетата, които са били в активна фаза на растеж, третирани с SHR, не трябва да пораснат отново. След като космения фоликул е повреден, косъмът не може да расте. Въпреки това, космените фоликули, които не са били в активна фаза на растеж, ще трябва да бъдат третирани отново. Налагат се поддържащи процедури веднъж или два пъти годишно за поддържане на ефекта след основния курс и поради възможни настъпили хормонални промени в тялото.

Има ли възстановителен период?

SHR лазерна епилация не изисква възстановителен период, веднага след процедурата можете да се завърнете към ежедневните си дейности. В редки случаи много чувствителна кожа може да задържи лекото зачервяване след процедурата до 24 ч., което е нормално. При нужда може да нанасяте успокояващ лосион за тяло. Избягвайте продукти, съдържащи AHA, глюколова, салицилова и ретинолова киселина в продължение на 5 до 7 дни след процедурата.

Каква е продължителността на процедурата?

Технологията осигурява бързо извършване на процедурата и така можете да прекарвате по-малко време в центъра за лазерна епилация и повече време, наслаждавайки се на живота с копринено гладка кожа.

Трябва ли предварителна консултация?

Планът за лазерна епилация трябва да бъде персонализиран в съответствие с вас и вашия тип кожа. Затова е важно да резервирате безплатна консултация. Лазерният терапевт ще оцени вашите нужди и ще ви даде квалифицирана оценка ориентировъчно колко процедури ще са ви необходими, за да постигнете целта си.

Каквa подготовка е необходима преди процедурата?

– Обръснете гладко зоната поне 12-24ч. преди процедурата.

– Не се депилирайте, използвайки крем с химическо разрушаване на косъмчетата и не отскубвайте косъмчетата поне 4 седмици преди това.

– Избягвайте слънцето 5 дни преди процедурата.

Грижа за кожата след процедурата

– Нанасяйте слънцезащита на зоната, ако е открита, 5 дни след процедурата, на 2 часа, когато сте навън, а ако сте на закрито, не е необходимо.

– Избягвайте излагане на слънце и солариум на третираната зона 5 дни след процедурата без адекватна слънцезащита.

SHR лазерната епилация премахва нежеланото окосмяване навсякъде по лицето и тялото от горната устна до линията на бикините и след това. Така че, веднъж започнали най-иновативния метод на перманентно обезкосмяване, никога повече няма да ви се налага да се връщате към отнемащите време, неудобни и старомодни методи за обезкосмяване, защото бъдещето на бързото, безболезнено и дълготрайно намаляване на окосмяването е точно тук и точно сега.

Харесвам
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди (No Ratings Yet)
Loading...

SATORI ПРЕПОРЪЧВА ДА ПРОЧЕТЕШ

Здравейте,
изберете как да се свържете с нас