Премахване на космите по гърба: Какво трябва да знаеш

Важна информация за битката с естествения “пуловер” на гърба ти

Готвиш се за плажа и подобно на битката с килограмите, тази с космите на гърба трябва да започне сега. Защо ли? Бръсненето може да дава доста бързи резултати, но ако искаш трайно обезкосмяване на гърба ще ти трябва нещо повече. Струва си, уверяваме те.

Ако за първи път обмисляш професионално премахване на космите по гърба, вероятно доста неща ти минават през главата. Ще боли ли? Колко ще продължи? Скъпо ли е? Сериозно, колко ще боли? 

Ако искаш да останеш без косми по гърба за по-дълго от денонощие, имаш две възможности: кола маска или лазерна епилация. Ето какво трябва да знаеш.

Лазерна епилация за мъже: Как да се подготвиш >

Кола маска

Представлява нанасяне на горещ восък върху кожата и след това лента от плат или друга материя върху нея. Космите се отстраняват, чрез рязко издърпване на лентата и съответно – отскубване на космите, залепени за нея.

  • Колко време ще бъдеш без косми?

Ще минат около две седмици преди да видиш нови косъмчета и четири, за да можеш да се подложиш на нова процедура кола маска.

  • Ако продължа с кола маска ще започнат ли косъмчетата да изтъняват?

След известно време да. Стига да си наистина редовен. Сега е подходящият момент да започнеш подготовката за гладък гръб за летните ваканции. 

Колкото повече епилираш (скубеш), толкова по-слаби ще бъдат косъмчетата и кола маската ще бъде все по-малко дискомфортен процес.

  • Боли ли?

Да. 

Ако си решен да пробваш, отиди в студио, в което са свикнали да работят с клиенти от мъжки пол, за да си спестиш допълнителен дискомфорт.

Ако се приложи правилно, болката е поносима. Помоли за локален анестетик (крем), ако си притеснен за предстоящото. 

Но, да. Боли.

  • Какво трябва да правиш след това?

Правилната грижа след кола маската е също толкова важна, колкото и самата процедура.

Винаги носи със себе си чиста памучна тениска, за да я облечеш след процедурата. Потната риза, която носиш през целия ден може да доведе до кожни раздразнения и дори възпаления.

Важно е да не правиш нищо твърде натоварващо, или нещо, което може да доведе до загряване. Така че избягвай сауната, горещия душ и фитнеса 24 часа след кола маската. 

След около седмица започни да ексфолираш района. Има специални гъби за гръб – попитай в дрогерията. 

Лазерна епилация

Терапевтът насочва светлинен лъч към космения ти фоликул (корен). Светлината се абсорбира от пигмента на косъма и така уврежда фоликула достатъчно, за да предотврати ново производство на косъм.

  • Кога ще порасне отново?

Всичко зависи от типа на космите ти и това колко са гъсти. Лазерната епилация работи по-добре на тъмна коса, но с новите технологии, като Alma Soprano Titanium дори “пуловерът” ти да е рус или рижав, няма да получиш разочароващ ефект. 

Специалистите на Satori препоръчват между 4 и 6 седмици между процедурите. За този период космите ще израснат, но ще бъдат по-малко и задължително трябва да си гладко избръснат, преди всяка процедура. 

Лазерна епилация за мъже

  • Ще отнеме ли много време?

Отново зависи колко косми имаш и колко са упорити. Стандартният пакет е от 6 процедури за трайно обезкосмяване, но в някои случаи се налагат още 2 допълнителни. 

  • Разходите?

Добре е да знаеш, че цял гръб включва три отделни зони – кръст, гръб и рамене. Ако закупиш пакет от 6 процедури цената е доста ОК, предвид какво получаваш насреща – постоянен комфорт, без притеснения, че нещо изскача над яката на ризата ти. Лазерната епилация е перманентна и спестява не само пари, а и много време в търчане до студиото за кола маска. Защото едва ли можеш да си бръснеш гърба сам, нали? А и да можеш, цял живот ли планираш да го правиш?

  • Кога може да се прави?

В повечето салони за лазерна епилация ще ти откажат процедури през слънчевите месеци. Това се дължи на остарялата технология, с която разполагат. Със Soprano Titanium няма сезонност, така че можеш да запишеш час по всяко време. Добре е обаче да спазваш часовете си за последващите сесии, защото те са насрочени, спрямо фазата на растеж на космите ти. Целта е да се актуват в активния им момент, за най-голям ефект. Най-добре е да започнеш веднага, за да си спокоен за лятото. 

  • Боли ли?

В сравнение с кола маската – по-скоро не. Обикновено го сравняват със щракване на ластик. Има известен дискомфорт, но определено не е нещо, което няма да издържиш. Освен това отнема едва около 30 минути. 

Сега вече знаеш. А ако имаш още въпроси, просто запиши час за безплатна консултация в Satori на 0882 900 999

А как да се подготвиш за първата си сесия, научи тук >

Харесвам
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

SATORI ПРЕПОРЪЧВА ДА ПРОЧЕТЕШ

Здравейте,
изберете как да се свържете с нас