Плюсове и минуси на лазерната епилация

Дали лазерната епилация е подходяща за теб?

Да поговорим откровено за плюсовете и минусите на лазерната епилация. Когато става въпрос за премахване на нежеланото окосмяване, възможностите са много и е добре да ги обмислиш, преди да вземеш решение. 

Всички сме прибягвали до самобръсначката – бързо, ефективно, но след 24 часа си на изходна позиция. Кремовете за депилация имат същия ефект, но с тях поне не можеш да се порежеш. Обаче не са опция, когато бързаш, а и не ухаят точно на теменужки. Кола маската и епилаторът имат по-дълготраен ефект – от 2 до 4 седмици, ако успеят да изтръгнат косъма от основа, а не да го скъсат. Обаче първо – боли, а на някои места направо е немислимо да си го причиниш. Второ – космите имат склонност да растат по различно време и се налагат опресняващи скубания. И трето – да не забравяме за врасналите косъмчета, пъпчиците и дискомфорта, които носят със себе космите, когато се завръщат триумфално за пореден път. 

Ако всичко това все още е част от живота ти, значи не си се подлагала на лазерна епилация. Тя уврежда космения фоликул, за да сведе до минимум растежа дълготрайно. Лазерът се насочва върху косъмчетата, като засича пигмента в тях и изгаря корена им. След няколко сесии можеш да изхвърлиш самобръсначката си и да подариш епилатора на приятелка. Но преди да запишеш час за първата си сесия (не, не става отведнъж), виж плюсовете и минусите на лазерната епилация.

Какви са плюсовете?

  • Лазерната епилация намалява драстично растежа на космите – до такава степен, че можеш даспреш бръсненето напълно. С до 90% по-малко досадни косми никога вече няма да се притесняваш, дори след приключенска седмица на палатки на плажа.
  • Ефективна е за всяка част от тялото и дори на големи площи. Крака, гръб, подмишници, бикини линия, корем, лице… Няма ограничения нито за зона, нито за пол.
  • Що се отнася до нивото на болка, при съвременните апарати за лазерна няма такава, както и рискове. Задължително разпитай за вида лазер в студиото и сама направи проучване кога е произведен и на какъв принцип работи. Лазерът Alma Soprano Titanium е най-новата технология, използва се с гел, защото не е александритен, за разлика от масово предлаганите у нас. Обявен е за най-добрата технология за лазерна епилация за 2020 г. и е одобрен дори от Американската агенция за контрол на храните и лекарствата (FDA). Сам по себе си последният факт е гаранция за безопасност от изгаряния, болка и хипопигментация.

Какви са минусите?

  • Не става отведнъж, но пък сесиите са кратки. Лазерна епилация на подмишниците отнема едва няколко минути, но трябва да направиш от 3 до 6 процедури, за да се отървеш от косъмчетата. Между сесиите се налагат около 6 седмици, а след това ще трябва да посещаваш студиото 1-2 пъти годишно. На фона на ежедневното бръснене обаче, 1-2 сесии за цяла година в рамките на ½ час определено печелят.
  • Процедурите не са евтини. Когато дадеш наведнъж сумата за 6 процедури за цели крака например, може да ти се стори, че е доста скъпо. Но като сметнеш колко пари даваш за продукти за бръснене, епилатори, кола маска, грижа за кожата, сметката може да се окаже в полза на лазерната епилация. Лазерът е еднократна инвестиция в красотата и времето ти. Сама си направи сметката.
  • Работи по-лесно, ако нямаш тен. Контрастът между цвета на кожата и този на пигмента в космения фоликул е това, което ориентира лазера накъде да насочи действието си. Затова този метод за епилация работи най-добре при тъмни косъмчета на светла кожа. При по-старите апарати на практика това означава, че ако имаш тен и светли косъмчета, едва ли ще си доволна от резултата. Дано си прочела дотук, защото идват добрите новини. 2021-ва година е и съвременните апарати се справят и при много по-малък контраст. Тоест, дори след уикенд на морето, няма да се наложи да пропуснеш сесията си в Satori. Модерният диоден лазер Alma Soprano Titanium ще засече косъмчетата независимо от тона на кожата ти, така че не отлагай пътуването и още повече роклите през лятото.
  • Ако се приложи неправилно, има риск от болка и дори изгаряния. За съжаление няма регламент, изискващ квалификация за операторите и ако попаднете в грешни ръце в съчетание с амортизиран апарат, наистина има риск. Пазете се от „лазерни центрове“ без сайт и със супер промоции и не забравяйте да попитате за сертификатите на студиото и оператора. 

След изложените аргументи, се надяваме да можеш да прецениш по-обективно, дали лазерната епилация е за теб. 

Ако отговорът е да, разгледай промоциите в Satori и запиши час за първата си сесия с мощния Alma Soprano Titanium при нашите опитни специалисти на 0882 900 999

Харесвам
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди (No Ratings Yet)
Loading...

SATORI ПРЕПОРЪЧВА ДА ПРОЧЕТЕШ

Здравейте,
изберете как да се свържете с нас