Лазерната епилация решение е ли е срещу врасналите косми?

Враснали косми! Появяват се къде ли не… Всички сме се сблъсквали с тази неприятност в някакъв момент. Как и защо се появяват и по-важното – как да се отървеш от тях, за да разкриеш сияйната си, гладка и неустоим кожа. Научи тук.

  • Какво е враснал косъм?

Врасналият косъм расте обратно или настрани подкожно, вместо нагоре, тоест, накъдето трябва. 

Причините могат да бъдат натрупване на мъртви кожни клетки, неподходящи методи за обезкосмяване, къдрави косъмчета, а някои хора просто са по-податливи към тях.

  • Как изглежда врасналото косъмче?

Обикновено изглеждат като повдигнати червени подутини с накъдрено косъмче под кожата. Могат да причинят инфекция, водеща до възпалена, пълна с гной бучка. Трябва да я излекуваш (отвориш) възможно най-бързо, за да предотвратиш допълнително кожно раздразнение, болка и дори промяна в пигментацията.

  • Как да лекуваме враснали косми?

Има много начини да намалиш появата на врасналите косъмчета, като ги третираш с активни съставки, ексфолираш редовно кожата си и разбира се – избягваш методи за обезкосмяване, които най-често водят до тях, а именно скубане (с епилатор или кола маска).

Най-доброто решение обаче е лазерната епилация, която може трайно да намали броя на космите с до 80-90% и съответно да редуцира появата на враснали косъмчета. Обикновено се препоръчва курс от около 6 сесии, но винаги е индивидуално и специалистите в студиото ще преценят колко лазерни терапии ще ти бъдат необходими. 

Добре е да използваш и продукти с активни съставки, които ще помогнат за омекотяване и отстраняване на натрупаната мъртва кожа, която запушва порите и пречи на косъмчетата да намерят правилния път.  Те включват скрабове, продукти с витамин А, AHA и BHA, като гликолова и салицилова киселина.

По-сериозните случаи може да се третират с процедури, като микродермабразио и химически пилинг. А най-тежките понякога налагат хирургическа намеса.

  • Какви други варианти имам, за да ги предотвратя?

Ексфолирай!

Както споменахме, мъртвите клетки с времето се натрупват по кожата и причиняват запушване и плътни бариери, които пречат на космите да пробият навън. Специалистите препоръчват ексфолиране 3 пъти седмично. 

Бръснене с кремообразна пяна, последвано от хидратация и носене на широки дрехи, особено през лятото също ще помогне.  

От друга страна, лятото наближава и сега е чудесен момент да инвестираш в перманентно красива, гладка и здрава кожа. Съвременните методи за лазерна епилация са безопасни, безболезнени, могат да се прилагат по всяко време на годината и една сесия отнема между 20 и 30 мин. 

А ако си се подложила на лазерна епилация и вече не се налага да отделяш толкова часове от живота си за обезкосмяване, може да намериш време за нов спорт, за четене… и да правиш повече неща, които обичаш.

Харесвам
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

SATORI ПРЕПОРЪЧВА ДА ПРОЧЕТЕШ

Здравейте,
изберете как да се свържете с нас