Лазерна епилация за мъже: Как да се подготвиш

Бръснене, подстригване с машинка, понякога и кола маска. Гърдите, корема, мишници, интим… гърбът и кръстът са цяло предизвикателство. Отделно и най-често брадата, а ако си от “късметлиите” – и вежди, уши и нос… сякаш няма край.

Ако и ти си от мъжете на които им е втръснало да се занимават с нежеланото си окосмяване почти ежедневно, вероятно вече обмисляш лазерна епилация. Реално това е най-добрата ти опция да победиш завинаги в битката с космите.

Съветваме те да избереш студио с модерен лазер, за да няма странични ефекти, като болка и изгаряния и да постигнеш дълготраен ефект. Новите технологии, като лазера на Satori – Soprano Titanium могат да се прилагат дори и през лятото. Лазерната епилация може да не е най-евтиното удоволствие, но в дългосрочен план си струва всяка стотинка. Препоръчваме ти и да следиш за промоциите и да закупиш пакет, за да спечелиш още отстъпка. 

 6 или 8 процедури обикновено са достатъчни за мъжете, но всичко е индивидуално и експертите в студиото ще преценят най-добре.

А ето как да се подготвиш за първия си час за лазерна епилация за мъже:

  1. Избръсни всичко

Зоната, на която ще се приложи епилацията, трябва да бъде гладко избръсната в рамките на най-много 24 часа преди процедурата. 

Не подстригана с тример, избръсната. И никакво скубане и изсветляване на косъмчетата преди и между сесиите.

Докато лазерният лъч се движи през космения стълб, се абсорбира много от енергията му. Когато светлината мине през косъмчето, трябва да остане достатъчно енергия, за да повреди корена му успешно. Повече за лазерното епилиране може да прочетеш тук

  1. Без козметика

Третираната зона трябва да е напълно почистена. Информирай специалиста в студиото, преди процедурата, ако имаш нужда от почистване. Преди процедурата, операторът ще нанесе гел на кожата ти, защото за разлика от александритните лазери, модерният апарат Alma Soprano Titanium работи със специален гел. 

  1. Увери се, че може да имаш тен

При по-старите лазерни технологии, епилация се прилагаше само през мрачните месеци по няколко причини: риск от хипер и хипо- пигментация и ниска ефективност на лазера, когато си с тен и изсветлели от слънцето косми. Това обаче днес не е проблем, технологията има огромен напредък. Разбира се, добре е да попиташ изрично в студиото какъв лазер използват и ще трябва ли да пропускаш сесии през лятото. Ако да, съветваме те да се насочиш към друг център за лазерна епилация. А причината е в следващата точка.

  1. Стриктно спазвай графика на сесиите

За да бъде ефективна лазерната епилация, препоръчително е процедурите да се изършват в интервал между 4 и 6 седмици. Всеки случай е индивидуален, затова следвай предписанията на специалиста в студиото. Не пропускай сесии, защото целта на насрочената дата е да “атакува” косъма в активната фаза на фоликула, за да го унищожи. Ако пропуснеш процедура рискуваш сесията да е била неефективна и така да се забави крайният резултат.

Голяма част от лазерните апарати в София и страната обаче не бива да се ползват през лятото, когато кожата се излага на слънце. За щастие в Satori такъв проблем няма, защото техниката, с която разполага студиото е обявена официално за най-добрата и ефективна в света за 2020-та. Това означава, че сезонът няма да е повод да отложиш посещението си на бул. Витоша 131. Разбира се, винаги ползвай слънцезащита, през всеки сезон и всеки ден.

  1. Отдели си до 30-40 мин.

С модерна апаратура и в ръцете на опитен оператор, обикновено сесия дори на цял гръб отнема около 30 мин., а на гърди – 20. 

Не боли, не е дискомфортно и няма рискове. 

Сертифицираният от Американската агенция за контрол на храните и лекарствата (FDA) лазер Soprano Titanium, с който разполага Satori, е изключително безопасен, без възможност от изгаряне и други нежелани ефекти.

Дори ще ти помогне да се отървеш от възпаленията и подкожните косъмчета. 

Може да имаш леко зачервяване за няколко часа, а специалистът ще те посъветва да използваш слънцезащита и ще ти даде други предписания, ако се налага. 

Ами това е. Запиши час за сбогуване с нежеланото окосмяване! Разпитай специалистите за всичко, което искаш да знаеш, сподели какви са очакванията ти и ще изготвите план за постигането им. 

Харесвам
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

SATORI ПРЕПОРЪЧВА ДА ПРОЧЕТЕШ

Здравейте,
изберете как да се свържете с нас