Колко процедури лазерна епилация са необходими?

Лазерната епилация осигурява гладка и обезкосмена повърхност на кожата ти още след първата процедура, но тя няма да бъде достатъчна. Необходими са няколко терапии, за да получиш трайно гладки резултати.

Ще забележиш ефекта още след първата си сесия. Космите в третираната с лазер зона ще изпаднат и гладката ти кожа ще се разкрие. Когато косъмчетата ти започнат да растат отново, ще бъдат по-фини и по-слаби, което означава, че си на път към постигане на трайно гладка, обезкосмена кожа. 

Ще са необходими няколко процедури лазерна епилация, за да стигнеш до точката, в която тези косми просто спират да се появяват отново. И ще се освободиш от бръснене, кола маска и скубане, както и от онези моменти на неудобство, когато осъзнаеш, че си забравила да обръснеш краката си тази сутрин, а вън е 37 градуса и имаш среща с приятели след работа.

Броят на процедурите за лазерна епилация, необходими за елиминиране на нежеланото окосмяване и кожните раздразнения, свързани с него, е много индивидуален. Зависи от генетични фактори, възраст, тип кожа, количеството, дебелината и текстурата на косъмчетата, както и от хормоналния ти баланс. 

Добре е да знаеш, че косъмчетата растат на етапи. 

В активния, наричан още анагенен, в момента се намират 15-20% от космите по тялото ти. Което означава, че при всяко твое посещение в студиото за лазерна епилация само този процент от косъмчетата ти ще бъдат в активната си фаза и само за тях процедрурата ще има дълготраен ефект. 

Около 3% са в катагенна фаза, която е преходна. Тогава растежът на косъма спира и външната обвивка на фоликула се свива. 

80% до 85% от космите ти са в телогенен етап, по време на който косменият фоликул е в покой. 

А знаеш ли, че всеки ден от тялото ти падат естествено от 25 до 100 телогенни косми?

Сега разбираш защо за зоните, в които искаш да се отървеш от нежеланото окосмяване, ще се наложат 4-6 лазерни терапии през около 6 седмици. 

Лазерната епилация работи по-добре при някои хора, отколкото при други, тъй като всеки организъм регенерира космите с различни темпове. Но средните резултати, които можеш да очакваш, са за 70% до 80% намаляване на растежа след пълни 4 до 6 курса на лазерна терапия. 

След третата процедура минимум 50% от косъмчетата ти ще изчезнат завинаги. В рамките на 6 процедури този процент най-често се повишава до 90.

Намаляването на повторното израстване на косъмчетата зависи и от това кои части на тялото третираш. На места косъмчетата са по-гъсти и груби. 

Например траен резултат от лазерна епилация на краката можеш да имаш след 3 до 6 процедури. За същия период отличен резултат можеш да получиш за ръцете, лицето, гърдите и подмишниците. Но, ако си бръснала бикини зоната, вместо да я епилираш, вероятно косъмчетата в тази област са малко по-дебели и може да изисква допълнителни процедури.

По същия начин мъжете често забелязват, че космите, които растат по гърба им, са по-дебели от тези на ръцете и краката. Затова за зоната на кръст, гръб и рамене може да се наложат няколко допълнителни процедури, за постигане на желаните резултати.

При лазерна епилация на краката ще забележиш значително по-малко израстване след 3-4 процедури и страхотната новина е, че ще ти се налагат по-рядко лазерни терапии. Например, първите ти 3 лазерни процедури, когато косъмчетата са по-дебели, могат да бъдат разпределени с интервал от 6 до 8 седмици, а след това специалистът в студиото може да прецени, че е добре да дойдеш след 8 до 12 седмици за следващата си лазерна терапия

Така процедурите ще стават все по-удобни за графика ти.

При някои хора е възможно да се наложат посещения в студиото на всеки 4 до 6 седмици. Това зависи от много фактори. 

Но веднага щом започнеш да виждаш или усещаш поява на косъмчета, се обади и запиши час за следващата сесия – по възможност в рамките на седмица. Възможно е и специалистът по лазерна епилация да прецени, че цветът и дебелината на косъмчетата изисква повторно посещение в рамките на седмица след процедурата. 

Всичко е индивидуално, така че довери се на експертното мнение на екипа на центъра за епилация

Лазерната епилация в повечето случаи премахва около 90% от космите перманентно

Ако все пак твоите продължават да се появяват, дори след пълен курс на лазерна терапия, може да ти предложат електролиза. Това е по-трудоемък, продължителен и малко по-неприятен процес, но може да се окаже единственото ти решение за трайно обезкосмяване. 

Започни с безплатна консултация за лазерна епилация в Satori. Запиши час на 0882 900 999

Харесвам
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

SATORI ПРЕПОРЪЧВА ДА ПРОЧЕТЕШ

Здравейте,
изберете как да се свържете с нас