Home » Frequently asked questions

Често Задавани Въпроси

Тук може да намерите отговори на вашите въпроси, ако имате затруднения ни се обадете: 0882 900 999 

Какво представлява лазерната епилация?

При лазерната епилация се излъчва светлинна енергия, която достига до космения фоликул и атакува неговия пигмент – меланин. При допир с кожата, светлината от лазера се трансформира в топлина и това води до унищожаване на косъмчетата. Лазерния лъч е безвреден за кожата, защото е насочен само към космените структури.

При използване на лазерна епилация се премахват враснали косъмчета и се подобрява състоянието при проблеми с фоликула, циреи и пъпки.

Каква е разликата между IPL и лазерна епилация?

При лазерите се произвеждат единична дължина на вълната на светлината (чистата светлина се състои от един единствен цвят и форма), която има много концентриран лъч и специална цел (меланина в космения фоликул).
IPL-ите не са лазери. Тези машини произвеждат широк спектър от дължини на вълните (като крушка) и не могат да бъдат насочени в концентриран лъч. Тъй като редица различни дължини на вълните са разпръснати в различни дълбочини, само някои от тях ще бъдат ефективни в намаляване на окосмяването. При IPL технологията, проникването на светлината е много повърхностно и дебели косми не могат да бъдат третирани ефективно.
От друга страна, лазерът работи с енергия, в пъти по-силна от тази при IPL и респективно постига по-добри резултати. Тъй като топлината се абсорбира от фоликула, а не от кожата, има намален риск от изгаряне. Това прави лазера една от най-безопасните опции за премахване на косми в световен мащаб.

Колко процедури са необходими, за цялостно премахване на нежеланото окосмяване?

При всеки човек е строго индивидуално, но още на първата процедура ще имате страхотен резултат. При жени стандартно е от 5 до 7 процедури, а при мъже от 6 до 8 процедури за напълно премахване на космите.

Защо е важно да се обръснете тренираната зона преди процедурата за лазерна епилация?

Строго препоръчително е да обръснете зоната, която ще третираме, защото всеки косъм, който е над повърхността на кожата ще блокира лазера да достигне до космения фоликул, което е необходимо за да е максимално ефективна лазерната епилация.

Подходяща ли е лазерната епилация през лятото?

Ние от SATORI използваме най-висок клас лазерна апаратура от Alma Lasers. Изключително ефективния и безопасен лазер Soprano Titanium, третира без никакви проблеми всякакъв тип кожа, включително кожа с тен.

Усеща ли се болка при процедурите с лазер?

Няма от какво да се безпокоите. Най-новите системи, като лазерен апарат Soprano Ice Titanum, са практически безболезнени. Повечето клиенти изпитват само леко усещане на затопляне в областта, която се третира. Голяма част от клиентите споделят изненадата си, за това колко е безболезна процедурата всъщност.

Ако не намирате отговора или въпроса, който търсите и желаете да ни попитате нещо друго,
моля, не се колебайте да се свържете с нас!

Здравейте,
изберете как да се свържете с нас