10 неща, които трябва да знаеш, за трайното обезкосмяване на лицето

След години на ежедневно бръснене, все повече мъже се решават на трайна епилация на лицето. Има две опции за перманентно обезкосмяване: лазер и електролиза, като първият е значително по-популярен.    

Ако обмисляш лазерна епилация или електролиза, ето 10 неща, които трябва да знаеш предварително.

  1. Не си единственият

Мъжете, на които им е писнало от враснали косми и кожни раздразнения от бръснене, са все повече. Всеки 5-ти клиент на лазерен център Satori в София е мъж и голяма част от господата идват за епилация на лицето, предимно за справяне с врасналите косми по врата.

  1. По-малко косми, не никакви

Лазерната епилация на лицето е най-популярният и практичен метод за трайно обезкосмяване при мъжете и ще намали косъмчетата на брадата ти с около 80-90%. Ако искаш да се отървеш напълно от самобръсначката, електролизата дава по-добри резултати, но имай предвид, че е по-болезнена, по-скъпа и отнема в пъти повече време.

  1. Идеално за оформяне на мъжката брада

Тъй като лазерната епилация на лицето при мъже изтънява косъмчетата доста ефективно, тя е идеално решение за онези места, които се налага постоянно да бръснеш. Можеш да премахнеш окосмяването на шията си (където най-често врастват косъмчетата), горната част на бузите си и кожата около брадата или мустаците. А ако нещо се подава от ризата, нищо не те спира да се ограничаваш до лицето 😉

  1. Може ли да не си подходящ кандидат?

Лазерното обезкосмяване работи на принципа на насочване на светлината към пигмента. По-ефективна е при голям контраст между косъма и кожата ти. Това означава, че бледите, тъмнокоси хора ще се радват на най-добри и бързи резултати. Това не означава, че ако си рус, мургав и с допълнителен тен, нямаш шанс за успешна епилация. Просто се обади в студиото и попитай с каква техника разполагат. Колкото по-модерен е апаратът за лазерна епилация, толкова по-малко значение има твоя контраст.

  1. Може да отнеме между 6 и 8+ процедури

Малко досадно звучи, но реално една сесия отнема 15-20 мин и се правят през 6-8 седмици. След всяка терапия ще имаш все по-малко и по-нежни косъмчета, а след последната ще се налага да посещаваш центъра едва 1-2 пъти годишно. Горе-долу около 365 пъти по-малко досадно занимание, сравнено с конвенционалната ежедневна опция.

  1. Не боли, но може да е дискомфортно

Лазерът се насочва към космения фоликул и когато той е на лицето ти, може да е леко неприятно, но не и болезнено. За твоя безопасност, трябва си със специални очила, които да предпазват очите ти, а в зависимост от технологията може да се прилага без или с гел. Препоръчваме ти да се обадиш в студиото, за да се увериш, че апаратът е модерен и в най-добрия случай, има и сертификат за одобрение от FDA, за да си сигурен, че е напълно безопасен и няма да има странични ефекти.

  1. Няма да ти личи

Всяка лазерна сесия трае само 15-30 минути и най-лошото, което може да ти остави, е леко зачервяване, като от слънчево изгаряне. Едва ли някой ще забележи, но попитай приятелка за фон дьо тен, ако те притеснява.

  1. За резултатите трябва време

Може да се наложи да изчакаш година за финалните резултати на обезкосмяване с лазерна епилация на цялата брада. Сумарно процедурите ще отнемат 5-6 часа. Ако избереш електролиза може да отнеме до 400 часа за 4 години. Електролизата е по-успешна като процент обезкосмяване, но тези 400 часа изискват от теб пълна отдаденост на процеса.

  1. Дори перманентното обезкосмяване не е постоянно

След първоначалните ти сесии, лазерната епилация може да наложи ежегодни посещения в центъра. Обикновено става дума за 1-2 процедури годишно. Докато метаболизмът ти работи, винаги ще произвежда нови косъмчета – това е положението.

  1. Ще промени живота ти

Ежедневна поддръжка, кожни раздразнения, постоянен ангажимент и дискомфорт. Години в бръснене пред огледалото. Сума ти пари за самобръсначки, пяна за бръснене, афтършейвове и никога не е достатъчно гладко, за да не дразни нежната кожа на приятелката ти или на децата. Перманентното обезкосмяване на лицето ти ще направи сутрините ти по-приятни и ще ти подарява малко екстра време всеки ден.

Харесвам
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди (2 votes, average: 2,00 out of 5)
Loading...

SATORI ПРЕПОРЪЧВА ДА ПРОЧЕТЕШ

Здравейте,
изберете как да се свържете с нас