Лазерна епилация. Оптималното решение за враснали косми и гладка кожа

Традиционните методи за обезкосмяване, освен че са болезнени, отнемат много време и са неефективни в дългосрочен план, имат и неприятни странични ефекти. Основен и доста досаден проблем са врасналите косми.

Ето малко информация за това, какви са те и как можете да ги отстраните за нула време с най-модерния и ефективен метод за премахване на нежеланото и проблемно окосмяване, а именно лазерната епилация.

Какво е враснал косъм?

Враснали косъмчета се появяват, когато премахнете косъмчетата чрез бръснене или отскубване и те порастват обратно в кожата. Неспособен да пробие, косъмът остава в капан под кожата, причинявайки възпаление. Това може да се случи навсякъде по тялото, откъдето се отстраняват косми, като например чрез бръснене, пинцети, кола маска или използване на депилиращ крем.

Най-типичните места за появата на враснали косми са по лицето, шията, подмишниците, гърба или в интимната зона. А при мъжете и по гърдите.

Те обикновено изглеждат като зачервени подутини, които сърбят и дразнят.

Врасналите косми се получават по-често при хора с естествено къдрава коса или по-плътен и груб косъм.

Защо е важно да премахнем врасналите косъмчета?

Има много причини, поради които е важно да се отървете от врасналите косми, включително инфекция. Врасналите косми нараняват кожата, причинявайки увреждане както над, така и под повърхността. Важно е да ги премахнете, преди да са се възпалили и да причинят здравословни и допълнителни кожни проблеми.

Освен това, ако не ги премахнете, врасналите косми могат да доведат до кожни несъвършенства като белези и пигментация на кожата. Ако искате кожата ви да изглежда здрава и чиста, премахването на враснали косми е от съществено значение. В противен случай външният вид на кожата ви може да се промени завинаги.

Има някои медицински доказателства, които твърдят, че врасналите косми могат да доведат до по-сериозни състояния като пилонидална киста.

Пилонидалните кисти обикновено се появяват близо до опашната кост. Те са джобове, пълни с мъртви кожни клетки и косми. Те са болезнени и обикновено се нуждаят от хирургично отстраняване или дрениране. Има много малък шанс пилонидалните кисти да изчезнат сами.

И мъжете, и жените получават враснали косми. Разликата е къде по тялото обикновено се появяват.

Поради хормоните в тялото, мъжете обикновено имат повече косми по лицето. Бръсненето и подстригването на космите по лицето са силно свързани с врасналите косми. Но поддържането на брадата къса не е единственият предшественик на раздразнение. Пускането на брада или мустаци също може да причини враснали косъмчета, тъй като окосмяването е много плътно и грубо.

Мъжете, които бръснат гърдите и раменете, е възможно да се сблъскат с проблема и в тези зони.

Въпреки че врасналите косми по лицето са по-малко вероятни за жените, това би могло да се случи и на най-добрите от нас. Обикновено жените са склонни да ги виждат по-често по краката, подмишниците и интимната зона.

Врасналите косми могат да бъдат грозни, болезнени и сърбящи, но добрата новина е, че има практичен начин да ги премахнете и да предотвратите връщането им.

Лазерната епилация е решението, което търсите.

Това е най-добрият и единствен реално ефективен метод за бързо премахване на врасналите косми. Това е така, защото лазерната епилация влияе директно на източника на проблема, корена или космения фоликул. Лазерният лъч отива директно във фоликула. Изгаряйки го, елиминира способността му  да произвежда косми.

След като фоликулът вече не може да произвежда косми, засегнатата област ще започне да заздравява. Важно е да запомните, че проблемът с врасналите косми не е само еднократното образуване на косъм, който враства в кожата ви, причинявайки дразнене. Истинският проблем е, че косъмът ще продължи да расте, докато е заседнал под дермата.

Косменият фоликул е като плевел, който е активен, докато не го спрете. Използвайки лазерна епилация, вие спирате космения фоликул да произвежда косми сега и в бъдеще. Това ще сложи край на дразненето, болката, инфекцията и по-нататъшното увреждане на кожата ви.

Лазерната епилация има предимството, че може да премахне космите по повечето части от тялото.

След всяка процедура окосмяването не само намалява, а и косъмчетата атрофират. Т.е. стават по-тънки и меки, и при растеж не възпаляват кожата, като по този начин първопричината за белези и пигментация на кожата се елиминира.

Необходими са няколко процедури основен курс, за да се стигне до момента на елиминиране на нежеланото окосмяване, врасналите косми и кожните раздразнения, свързани с тях.

След основния курс лазерна епилация кожата е гладка, с равномерен тен и подобрена текстура.

Харесвам
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди (No Ratings Yet)
Loading...

SATORI ПРЕПОРЪЧВА ДА ПРОЧЕТЕШ

Здравейте,
изберете как да се свържете с нас