Лазерна епилация и грижа за кожата при мъжете

Не можете да се бръснете навсякъде. Ежедневното бръснене е досадно и отнема много време, ако трябва да бръснете цялото си тяло. Лазерната технология е като магическа гумичка, която изтрива нежеланото окосмяване. Науката за оптиката стои зад една от най-горещите тенденции в естетичната индустрия. Жените бяха първите, които се възползваха от лазерната епилация, но спектърът на потребители се разширява, за да включи и нуждите от грижа за кожата и на мъжете също.

Трудността при бръснене или болката от кола маска може да бъде твърде дискомфортно преживяване. Много мъже страдат от нежелана поява на косми по гърба, гърдите, раменете и на други места. За щастие има дълготрайна алтернатива на бръснене и кола маска: лазерна епилация. Мощността, прецизността и безопасността на най-модерните естетични лазери ги правят единствения на практика ефективен метод за трайно намаляване на нежеланото окосмяване навсякъде по тялото.

Лазерната епилация работи чрез фототермолиза, използването на кратки импулси от концентрирана светлина, която в кожата се преобразува в топлинна енергия за увреждане и унищожаване на космените фоликули, предотвратявайки повторния растеж. За оптимални резултати е необходимо основен курс от няколко процедури, извършени на интервал 4-6 седмици, а в последствие са препоръчителни поддържащи процедури веднъж до два пъти в годината за запазване на ефекта постигнат от основния курс.

След лазерна епилация мъжете могат да отидат на плажа, спокойни и уверени с гладък гръб и гърди, защото от окосмяването няма и следа. Гладката кожа без косми повишава увереността им, а много жени намират гладкото, тонизирано мъжко тяло за привлекателно. Мъже често изказват своята благодарност, че са се подложили на лазерна епилация, защото това е тайната за комфортно постигане на гладка и безпроблемна кожа.

ПОЛЗИ

Мотивите на мъжете да търсят лазерна епилация често се различават от това, което кара жените. Естетиката е важна и за двата пола. Но мъжете са по-склонни да се интересуват от потенциалните практични аспекти на процедурата, подобряващи ефективността. Мъжката физиология също може да повдигне определени здравословни проблеми и проблеми с хигиената, свързани с врасналите косми по лицето и тялото.

Подобряване на производителността

Нежеланото окосмяване пречи в спорта. Състезателните плувци без косми по тялото, които да ги задържат се плъзгат като делфини във водата. Обилният растеж на косъмчета може да попречи и на велосипедистите. Техните крака въртят педалите на милиметри от въртящите се вериги и зъбни колела. Културистите предпочитат да покажат безпрепятствена гледка към своята изразена мускулатура. И всички спортисти могат да оценят, че дълбоко тъканният спортен масаж е по-приятен и по-лесен за изпълнение върху гладка кожа.

Здраве и хигиена

Раздразненията от бръснача и врасналите косми могат да бъдат болезнени, грозни и податливи на инфекция. Мъжете, които често страдат от псевдофоликулит барбае (враснали косми), може да се изкушат да пуснат пълна брада, за да го избегнат. Но брадите не са за всеки. Това е особено вярно за мъжете в армията (и други кариери, ориентирани към службата), за които гладко избръснатото лице е ежедневно изискване. Лазерната епилация трайно намалява космите по лицето.

Има някои медицински доказателства, които предполагат, че врасналите косми могат да доведат до по-сериозни състояния като пилонидална киста.
Пилонидалните кисти обикновено се появяват близо до опашната кост. Те са джобове, пълни с мъртви кожни клетки и косми. Те са болезнени и обикновено се нуждаят от хирургично отстраняване или дрениране. Мъжете страдат по-често от пилонидални кисти, тъй като това състояние е пряко свързано с дебелината на косъмчетата. Има много малък шанс пилонидалните кисти да изчезнат сами. Лазерната епилазия освен, че редуцира чисто процентово космите, ги прави и по-тънки след всяка процедура. Тя е единственото ефективно лечение и превенция на врасналите косъмчета.

ПРОСТА ЕСТЕТИКА
Повечето мъже искат само да съблекат ризите си с увереност. Членството във фитнеса, протеиновите добавки и диетите на растителна основа могат да помогнат за извайването на перфектния торс. Но цялата тази упорита работа и аскетична дисциплина ще е напразна, когато тялото е покрито от гъсто, неприятно и неудобно окосмяване.

„Мъжете са лишени от суета – за тях това, как изглеждат, няма никакво значение!” Авторът на тази теория или не познава достатъчно мъже, или никак не се е постарал да ги разбере.Истината е, че и мъжете искат да изглеждат и да се чувстват добре. За тях също е важно да създават добро впечатление у хората, с които имат контакти през деня – бизнес партньори, колеги, приятели. Освен това грижата за здравето е индикация за себеуважаващ се човек. Дали имат нужда от лазерна епилация? Категорично да! Нека не пренебрегваме и факта, че мъжкото ежедневие е доста по-натоварено, отколкото ни се струва на нас.

С лазерната епилация се спестява много време и винаги кожата е здрава и гладка, без нежелано окосмяване.

Харесвам
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

SATORI ПРЕПОРЪЧВА ДА ПРОЧЕТЕШ

Здравейте,
изберете как да се свържете с нас