Болезнена ли е лазерната епилация и какво е усещането по време на процедура?

Лазерната епилация е обичайна медицинска процедура, която помага да се отървете от нежеланото окосмяване в дългосрочен план. Действа, като перманентно дезактивира космените фоликули да произвеждат нови косъмчета.

Тя стана много популярна през последните години благодарение на това, че все повече хора осъзнават колко всъщност е ефективна, достъпна и безопасна. Лазерната епилация е популярен избор както за лицето, така и за тялото и при двата пола.

Какво е усещането? 

Усещането по време на процедурата е загряващо боцкане. Боцкането трябва да го има, тъй като е индикация за ефективни параметри, но трябва да е поносимо според индивидуалния праг на толерантност към усещането на всеки клиент.

Боли ли?

Съпоставяйки по отношение на болката, лазерната епилация е много по-малко болезнена от кола маската и татуирането, така че наистина няма за какво да се тревожите.

Все пак ползите от лазерната епилация не могат да бъдат постигнати без известно ниво на дискомфорт. Нивото на дискомфорт зависи от:

– зоната, която се третира

Лазерът може да причини малко повече дискомфорт в области с по-тънка кожа, като горната устна и слепоочията.

– индивидуалния праг на толерантност към    усещането

Всеки е различен и може да понесе дискомфорта по различен начин. Известно е, че жените имат по-висок праг на толерантност от мъжете. Но в името на уникалния дълготраен резултат, краткотрайното усещане за леко боцкане си заслужава.

– видът на апаратурата

С по-старата апаратура лазерната епилация е по-болезнена. Ако искате да получите ефективна лазерна епилация с минимален дискомфорт, търсете лазерните иновации. Висококачествената апаратура позволява индивидуални настройки според физилогичните особености на всеки клиент, което спомага за избирането на ефективни и комфортни параметри. Специализираните центрове за лазерна епилация  използват ново поколение лазери от висок клас. Типичен представител е Soprano Titanium, който има вградена охлаждаща система в главата на накрайника и се апликира охлаждащ гел върху кожата в зоната, която се третира. Това свежда дискомфорта до минимум и прави процедурата напълно поносима и безболезнена.

Друго предимство на този лазер е голямата му мощност, което позволява обработка дори и на голями зони, като цели крака например, за много малко време. Изключително бърз е и минималният дискомфорт е краткотраен.

– уменията на лазерния терапевт

Има техники за по-комфортно изпълнение на самата процедура, които само опитен терапевт познава и владее.

Квалифицираният терапевт би могъл да подбере перфектно балансираните ефективни и минимално болезнени параметри, но квалифицираният и опитен терапевт ще се погрижи и за комфортното изпълнение на процедурата.

Направете предварителна безплатна консултация, на която ще можете да зададете всички свои въпроси и да получите изчерпателен отговор. Ако имате притеснения относно много чувствителна кожа и нисък праг на болка има опция да се направи тест за толерантност към усещането и да се види реакцията на кожата. Правят се от едно до две щраквания с лазера, за да се придобие представа за усещането.

Може ли да направите нещо, за да ви е максимално комфортно по време на процедура лазерна епилация?

Има някои неща, които можете да направите, за да подобрите усещането, а именно:

  • качествена подготовка преди процедурата

Преди всяка процедура зоната, която ще се третира, подлежи на подготовка. Качественото бръснене, без пропуски на зоната гладко 12-24 ч. преди процедурата е важно не само за ефекта, а и за усещането за комфорт. Ако има пропуснати дълги, недостатъчно скъсени косъмчета над 2 мм, енергията от лазера няма да може да достигне до корена, а ще се абсорбира от дължината на косъма и по този начин не само няма да го унищожи, а и ще пари върху кожата. Добрата подготовка е 50% от успешната и комфортна процедура.

  • преди и по време на цикъл

Няма медицински контраиндикации за извършване на процедура по време на месечния женски цикъл при условие, че е поставен тампон, но е доказано, че преди и по време на цикъл телата ни са доста по-чувствителни и с по-нисък праг към външни дразнения. Ето защо в идеалния и най-комфортен вариант е добре да правим процедури след приключване на цикъла.

  • маиндсет и общо психо-емоционално състояние

Когато сме имали много натоварен ден и сме напрегнати, нервната ни система е по-реактивна. Опитайте да сте релаксирали преди процедура. Ако ви предстои първа процедура, се доверете на терапевта и не се настройвайте предварително за болка. Все пак предварително сте проучили мястото и знаете, че сте в сигурни ръце. Всеки е с индивидуален праг на толерантност и това, че най-добрата ви приятелка е изпитала дискомфорт, не означава същото и за вас. Забравихте ли, че отзивът ѝ за кола маската беше същият, а вие я търпяхте с години геройски.

Е, добрата новина тук е, че лазерната епилация е в пъти по-малко дискомфортна. Освен това с всяка следваща процедура усещането става все по-комфортно, защото след всяка процедура освен, че се редуцира гъстотата на косъмчетата в третираната зона, те стават и по-фини. След като видим резултата още след първата процедура, забравяме за усещането за леко боцкане, радвайки се на гладка кожа.

99,9% от хората, които са опитали лазерно обезкосмяване, не биха се върнали към кола маската и ежедневния бръснач.

100% от хората, след като видят ефекта още след първата процедура, си задават въпроса “Защо не започнах по-рано, защо отлагах толкова?”

Време е да спрем да отлагаме и да се насладим на предимствата, които ни носят иновациите в технологиите -гладка кожа и добро настроение!

Харесвам
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди (No Ratings Yet)
Loading...

SATORI ПРЕПОРЪЧВА ДА ПРОЧЕТЕШ

Здравейте,
изберете как да се свържете с нас