Колко време трае ефектът от лазерната епилация?

Ако ви е омръзнало да си бръснете краката всяка сутрин и искате да имате дълготраен ефект, лазерната епилация е най-доброто решение за вас. Тя е удобен и бърз метод за премахване на нежеланото окосмяване. На практика лазерната епилация може да бъде приложена върху всяка част от тялото, дори и в най-труднодостъпните зони. Резултатите от нея се виждат още след първите процедури. Но големият въпрос относно лазерната епилация е – колко време продължава ефектът?

За да отговорим на този въпрос, нека да започнем от самото начало с това какъв е методът ѝ на действие и как работи.

Как работи лазерната епилация?

По време на процедурата лазерна епилация, лазерът произвежда концентриран сноп от широкоспектърна светлина, който се насочва директно към меланина /пигмента/ в основата на космения фоликул. Процесът на абсорбиране на фоликула преобразува светлинната енергия в топлина, която уврежда центъра на фоликула и на кръвоносните съдове, които го хранят, без да уврежда кожата. Вече повреден, той не може да продължи да произвежда косми, така че той се отделя и на негово място се активира латентен фоликул. По този начин бързо и безболезнено се унищожават космите и се предотвратява повторната им поява в третираната зона.

Титанът в борбата с нежеланото окосмяване Soprano Titanium може да третира много големи зони бързо и удобно. Вградената охлаждащата система предотвратява прегряването на кожата по време на процедурата, така че да се чувствате комфортно през цялото време.

За най-добри резултати се препоръчва основен курс от няколко процедури в зависимост от зоната, която се третира на определените интервали за нея. Процедурите, извършени в тези интервали, ще гарантират, че ще се третира окосмяването в точното време на естествения цикъл на повторно израстване. Към края на процеса интервалът между процедурите за намаляване на космите може да се удължи, тъй като циклите на повторно израстване се забавят с натрупването на процедурите. Този процес продължава, докато спре активният растеж и кожата ви стане гладка и без косми.

Колко време трае ефектът от лазерната епилация?

Лазерната епилация осигурява дългосрочно намаляване на космите, но периодично ще се появяват някои самотни косъмчета. Те се третират лесно чрез поддържащи процедури, за да се запази третираната зона без косми. Новите косъмчета са по-фини и по-малко забележими от преди. Ако се появят единични косъмчета, то те са много по-малко плътни, отколкото когато сте започнали процедури лазерна епилация и едва забележими.

С поддържащи процедури около веднъж до два пъти годишно ефектът постигнат от основния курс е завинаги. Индивидуалните резултати могат да варират в зависимост от фактори като зоната, която ще се третира, дебелината и гъстотата на косъмчетата, нивата на хормоните, генетичният фактор и апаратурата, с която се прави лазерната епилация. Заложете на висок клас апаратура за максимално добри резултати.

Колко процедури са необходими?

Повечето клиенти се нуждаят от между 6 и 10 процедури лазерна епилация, за да постигнат оптимално редуциране на окосмяването. Необходими са няколко процедури за постигане на най-добри резултати, защото косъмчетата в третираната зона растат неравномерно, на етапи, а лазерът е ефективен само в активната фаза от цикъла на растеж. Следователно на всяка процедура средно премахваме м/у 10 и 20% от общото окосмяване.

Има ли странични ефекти?

Лазерната епилация е напълно безопасна медицинска процедура, когато се извършва от сертифициран терапевт и с висококачествена апаратура, одобрена от FDA. Лазерът е неинвазивен и е насочен само към космените фоликули, така че да не причинява увреждане на кожата. Има някои потенциални странични ефекти, повечето от които са незначителни и се наблюдават непосредствено след процедурата.

  • леко зачервяване
  • леко подуване около корените на косъмчетата /перифоликулярен едем/ и/или сърбеж.

Тези странични ефекти са краткосрочни, отшумяват до час и са индикация за ефективност на процедурата, т.е. наличието на поне един от тях е търсена непосредствена кожна реакция. При по-чувствителна кожа може да се задържат до 24 часа, което е напълно нормално.

Нежелани странични ефекти след процедурата може да възникнат при някои от следните условия:

  • нискокачествен или неизправен апарат за лазерна епилация

При планиране на лазерна епилация и предстоящо първо посещение попитайте в лазерния център с какви машини работят. Високият клас апаратура варира м/у 90 –120 хил. евро, средният клас м/у 40-60 и ниският клас м/у 5-35 хил. евро.

Ако искате да получите безопасна и ефективна лазерна епилация, търсете лазерните иновации, висок клас апаратура, доказана в световен мащаб.

Специализираният лазерен център Сатори разполага с висок клас, последно поколение апаратура за максимално безопасни и дълготрайни резултати.

  • неквалифициран и/или неопитен лазерен терапевт

Доверете се на опитен лазерен терапевт с медицинско образование.

  • неспазване изискванията за безопасна лазерна епилация от страна на клиента

Обърнете се към квалифициран център за лазерна епилация, където по време на безплатна консултация ще бъдете подробно информирани за всички изисквания за безопасна и ефективна в дългосрочен план лазерна епилация.

Харесвам
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди (No Ratings Yet)
Loading...

SATORI ПРЕПОРЪЧВА ДА ПРОЧЕТЕШ

Здравейте,
изберете как да се свържете с нас