Голата истина: Какво мислят мъжете за женското окосмяване

Мъжете споделят откровено какво намират за привлекателно, когато говорим за окосмяване в интимната област

Бръснене, епилатор, кола маска, дамите днес разполагат с много опции за “прически”, особено, когато говорим за интимната зона.

Някои предпочитат да са естествени, докато други – да са напълно гладки, абсолютно навсякъде по тялото.

Доста хора вземат предвид предпочитанията на партньора си, което е напълно нормално. 

Ако ти е любопитно какво мислят мъжете за космите по тялото на жените – имаме отговорите, благодарение на проучване, проведено от Manscape сред 1000 мъже.

2/3 от мъжете предпочитат жената да има малко косми

Когато говорим за зона интим 63% от мъжете казват, че са привлечени от „малко окосмяване, но поддържано и не твърде много“.

Едва 20% от господата казват, че намират каквото и да е окосмяване по тялото на жената за напълно отблъскващо.

Справедливо – повече от 20% заявяват, че биха положили усилия за поддръжка на своята интимна зона, за да угодят на партньорката си.

1/3 от мъжете биха се поддържали с тример, а всеки десети е готов да бъде гладко избръснат за дамата си.

Въпреки че мъжете все още изостават от жените, когато става дума за козметичната им рутина, все повече ходят на кола маска и използват депилиращи кремове, за да премахнат нежеланото окосмяване. 

А ето и няколко конкретни мнения по темата, споделени пред YourTango.

Някои мъже предпочитат женският интим да е просто подстриган

Мисля, че подстригването е хигиенично. Не ме привлича жената долу да бъде като див храст.“, Н. на 23  г.

Просто подстригване е достатъчно. А и така не се получават онези неприятни възпалени враснали косми, както при бръсненето.”, М. на 29  г.

Някои харесват прически

Напълно голо е хубаво, но ако долу има малка прическа, ми е по-вълнуващо.”, Т. , 25 г.

Предпочитам да има интересен малък кичур. По-секси ми е.”, А., 27 г.

Харесва ми усещането за женственост. Добре поддържаната “прическа” долу изисква малко повече усилия, но си струва.”, А., 37 г.

Повечето мъже са съгласни, че не е необходимо да обезкосмяваш цялата интимна област

Винаги е красиво да видиш една жена естествена. Мисля, че малко косъмчета са секси. Това показва жената уверена в своята сексуалност и така е най-женствена.„, Р., 26 г.

С приятелката ми сме заедно от 8 години и преминахме през напълно обезкосмен период, но за нея това означаваше прекалено много поддръжка, а и тези пъпки от бръсненето не са секси за никого.“, Т., 29 г

Всички си мислят, че мъжете искат жената да няма грам косми по тялото си, сякаш е порно звезда. Аз нямам против жената да има малко, но поддържано окосмяване.„, Е., 29 г.

Не харесвам космите, но предпочитам малко косъмчета пред пъпчиците и зачервяванията от бръсненето.”, Ф., 28 г.

И така, какво харесват мъжете?

  • Като цяло сякаш повечето мъже предпочитат това, което кара жената да се чувства комфортно, уверено и секси
  • Проявяват разбиране, че отнема твърде много ангажираност за днешните заети дами, но все пак предпочитат нещата там да са поддържани и умерени.
  • Не харесват врасналите косъмчета и пъпките, които са нормално следствие на бръсненето и скубането на интимната зона.

Има ли по-лесен начин за жените?

Има, разбира се. 2021-ва е, технологиите спестяват много време и усилия.

И цялостното, и бикини, и бразилското обезкосмяване на зона интим могат да бъдат извършени с лазерна епилация, като ефектът е траен. И ти спестява освен време и разходи за самобръсначки – и ужасните врастнали косъмчета (които очевидно мъжете забелязват…).

Технологията на лазерната епилация изпраща светлинен импулс към фоликула на косъмчето, за да унищожи корена му завинаги.

“Не боли, няма дискомфорт, а цените са все по-достъпни, особено пакетните”, казват от център за лазерна епилация Satori в София. И допълват, че диодните технологии работят на всеки тип кожа, дори с летен тен и без странични ефекти.

Ако обичаш да изкарваш повече време на плажа и ежедневното бръснене на бикини линията ти идва в повече, знаеш по-добрата алтернатива на бръсненето – лазерна епилация с диоден лазер.

И за финал

Разбира се, че е важно какво харесват другите, но няма нищо по-важно от това, кое харесваш ти. Особено, когато става дума за собственото ти тяло.

Лазерната епилация може да спести много време, усилия и козметични проблеми на съвременната жена”, казват от Satori Laser и допълват, че има много повече плюсове, освен трайно обезкосмяване, като например решаване на проблемите с кожата, свързани с враснали косъмчета, като възпаления, пъпки и дори хиперпигментация.

Ако обмисляш трайно обезкосмяване, е добре да направиш проучване и то не само за цените на лазерна епилация, а и за апаратурата, като и мненията на потребителите.

За да получиш гладкия резултат, който очакваш и на който ще се радваш дълго време.

Харесвам
1 Звезда2 Звезди3 Звезди4 Звезди5 Звезди (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

SATORI ПРЕПОРЪЧВА ДА ПРОЧЕТЕШ

Здравейте,
изберете как да се свържете с нас